Meubelstof onderhoud tips.


Door gebruik, zal uw bekleding slijten, dat is niet te voorkomen.

Vanuit onze praktijkervaring wijzen wij op enkele punten die meubelstoffen extra zwaar belasten of aantasten. Spijkerstof kan kleur afgeven en is bovendien vaak harder dan de bovenlaag van de stof. Slijtage aan het oppervlak wordt hierdoor versneld. Een sleutelbos of portemonnee in de achterzak versnelt de slijtage van de stof op de zitting. Om uw meubelen in goede staat te houden stofzuigt u ze eens per week. Gebruik hiervoor het meubelborsteltje. Let daarbij op dat dit geen uitsteeksels bevat. Strijk voorzichtig bij stoffen met een pool met de vleug mee. Hierdoor verwijdert u “slijtage veroorzakende” vuildeeltjes, zoals lichaamszouten en -vetten die zich aan de stof hechten. Vooral zand is scherp en kan hierdoor uw stof op den duur doen slijten.

Stoffen kunnen door vocht-inwerking minder sterk worden, bijvoorbeeld ’s zomers door transpiratie. Meubelstoffen zijn gevoelig voor licht. Dit zal bij donkere stoffen sneller zichtbaar zijn dan bij lichte kleuren. Bescherm meubelstoffen tegen direct zonlicht.

Bijna alle bekledingstoffen met gemengde vezels gaan in meer of mindere mate “pillen”. Hierbij ontstaan vezelbolletjes op de stof. Dit is een normaal verschijnsel, dat niet nadelig is voor de kwaliteit van de stof. De bolletjes kunnen het beste met een pluizentondeuse verwijderen worden. Wij adviseren u , eens per twee weken, uw stoffen meubelen af te nemen met een klamvochtige theedoek.

Enkele algemene wenken:

  • Knip lussen niet af, maar stop ze terug.
  • Stofzuigen met een glad mondstuk. Eventueel borstelen met een zachte meubelborstel.
  • Vermijd direct zonlicht.
  • Stofpluizen afnemen met een in water gedompelde, goed uitgewrongen zeem.
  • Reinig uw meubelstof regelmatig.

Vlekken

Vochtige vlekken moeten direct na het ontstaan met lauw water worden behandeld en met een goed absorberende doek of papier worden opgedept. Als water alleen niet werkt, kunt u gebruik maken van verdunde tapijt- of bekledingsshampoo. (Volg hierbij goed de gebruiksaanwijzing)

Voordat u een reinigingsmiddel gebruikt verdient het aanbeveling dit middel uit te proberen op een niet in het oog springende plaats. Breng het reinigingsmiddel nooit rechtstreeks op de bekleding aan, maar doe het op een witte lap, waarmee de vlek vanaf de rand naar het midden toe moet worden opgedept. Wrijf daarna de overgebleven shampoo met een vochtige doek uit. Wrijf nooit te stevig, want daardoor kan de structuur van het oppervlak veranderen. Wrijf altijd met de vleug mee. Maak de bekleding onmiddellijk weer droog (eventueel met een föhn).

Tot slot,

Laat geen huisdieren in of op uw zitmeubel lopen. Het meubel is daar niet voor gemaakt. Vooral de bekleding wordt door huisdieren vaak beschadigd. Arm- en rugleuningen zien niet geschikt om te gebruiken als zitplaats en de zitplaats is niet geschikt om op te staan. Dit overbelast de vering. Zorg bovendien dat er geen scherpe elementen aan of in uw kleding zitten, aangezien deze de stoffering van uw meubel beschadigen.
 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram